Ζήστε το δικό σας παραμύθι στο μαγεμένο πλατανόδασος στο Πλανητέρο


Το τοπίο μαγικό: καρυδιές, πλατάνια, παραδοσιακοί νερόμυλοι και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια, συνθέτουν το ονειρεμένο Πλανητέρο.

Μόλις 25 χλμ. από τα Kαλάβρυτα, βρίσκεται το γραφικό Πλανητέρο σε υψόμετρο 700 μέτρων. Το Πλανητέρο από το 1835 μέχρι το 1912 ήταν οικισμός του Δήμου Κλειτορίας από την οποία απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια με την κατάργηση των Δήμων ορίστηκε έδρα της Κοινότητος Πλανητέρου ενώ το 2011 εντάχθηκε στον διευρυμένο Δήμο Καλαβρύτων.

Η περιοχή εκτός από το πανέμορφο φυσικό τοπίο, διακρίνεται και για τις πέστροφες που εκτρέφονται και προσφέρονται στις ταβέρνες του χωρίου!. Χαρακτηριστικό επίσης είναι τα γιγάντια πλατάνια με διάμετρο ακόμα και 4 μέτρα!
Το Πλανητέρο είναι αγαπημένος προορισμός για μονοήμερη εκδρομή και όχι μόνο. Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός».

 Απολαυστικός είναι ο περίπατος ανάμεσα στα πλατάνια, με την πλούσια βλάστηση να αποκαλύπτει το μεγαλείο της φύσης σε κάθε γωνιά, ενώ μέσα στο χωριό κυριαρχεί το παλιό πετρόκτιστο σχολείο και το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου.

Το Πλανητέρο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός που θα σας μείνει αξέχαστος. Στον απόηχο των τουριστικών Καλαβρύτων, το Πλανητέρο κυριαρχεί στο δικό το πανέμορφο και γαλήνιο παραμύθι...

Τι λέτε; Πάμε;

Ανακαλύψτε την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία για μονοήμερη εκδρομή στο Πλανητέρο με την μοναδική παρέα του τουριστικού γραφείου My Road Trip.