Ταξίδι στο κέντρο της γης με το My Road Trip


Πόσοι από εσάς γνωρίζετε το μυθιστόρημα Ταξίδι στο κέντρο της γης (ή την/τις ταινίες που έχουν εμπνευστεί από αυτό);

Μεταφερόμαστε κάτω από την επιφάνεια της γης και περιηγούμαστε στο μοναδικό μεταλλευτικό πάρκο στην Ελλάδα. Γινόμαστε σύγχρονοι μεταλλωρύχοι και ταξιδεύουμε σε άλλες εποχές σε μια μοναδική εμπειρία!

Που αλλού; Μα στο Βαγονέτο! Το μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, έχει παγώσει στον 20ο αιώνα όπου γινόταν η εξόρυξη Βωξίτη και μεγάλος αριθμός εργατών, δούλευε καθημερινά κάτω από την επιφάνεια της γης.
Το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι για τη μεταφορά του βωξίτη γίνεται το μεταφορικό μας μέσο ως τον τόπο εκκίνησης της περιπατητικής διαδρομής μας στην ιστορία του βωξίτη.

Μια εμπειρία ζωής μας περιμένει! 

Μέσα σε υπόγειες στοές ακολουθούμε τα χνάρια των μεταλλωρύχων στην καρδιά της Γκιώνας. Ανακαλύψτε:

  • Την υπόγεια Στοά «850», όπου με το τρενάκι των μεταλλωρύχων, κατεβαίνουμε στα έγκατα της γης και ακολουθούμε τα βήματα των εργατών μέσα στο παλιό ορυχείο.
  • Την Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων, όπου παρατίθενται διαχρονικά μέσα για την εξόρυξη του Βωξίτη.
  • Την Έκθεση Μεταλλευτικής Ιστορίας με τη Γεωλογική Αίθουσα, το Χημείο, τον Τοπογράφο και την Αίθουσα Αποκατάστασης Περιβάλλοντος, όπου παρουσιάζονται ιστορικές και επιστημονικές πληροφορίες για το ορυχείο και τα μεταλλεύματα. 
  • Την διαδραστική Πτέρυγα Νέας Τεχνολογίας, όπου με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας παρακολουθούμε την διαδικασία μεταμόρφωσης του βωξίτη σε αλουμίνιο, ενώ γινόμαστε και εμείς μέρος της διαδικασίας εξόρυξης.
Πραγματικά μια βόλτα στο ορυχείο είναι το κάτι άλλο!
Αξίζει η επίσκεψη για όλες τις ηλικίες και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι από το 2003 που λειτουργεί για το κοινό το Vagonetto δέχεται κάθε μήνα εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Τι περιμένετε; Κάντε και εσείς το δικό σας ταξίδι στο κέντρο της γης με την μοναδική παρέα του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip!
Βρείτε την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία μονοήμερης εκδρομής στο Vagonetto σε συνδυασμό με άλλους αγαπημένους προορισμούς για μια αξέχαστη εμπειρία!