Όλοι οι τολμηροί πάμε Μπουρανί!


Είστε έτοιμοι για ατελείωτο παιχνίδι με φαλλούς (ναι φαλλούς!) και γέλιο μέχρι δακρύων;
Σας αρέσει ο χαβαλές και το πείραγμα;
Φύγαμε για Μπουρανί στον Τύρναβο!

Στον Τύρναβο επί σειρά πολλωωωωων ετών, εκ αρχαιοτάτων δηλαδή χρόνων γιορτάζεται κάθε χρόνο το τοπικό Καρναβάλι Μπουρανί.
Η λέξη έχει τούρκικη ρίζα και σημαίνει λαχανόρυζο ή σπανακόρυζο όπου οι Μπουρανίτες χόρευαν γύρω από το καζάνι που έβραζε. Συμβολίζει την γονιμότητα και καρποφορία της γης και παρασέρνει στο ρυθμό του ακόμα και τον πιο "σοβαρό". Είναι μοναδική γιορτή στο είδος της ανά την Ελλάδα και συνδέεται με την αρχή της άνοιξης.

Παλιά βέβαια, το τυρναβίτικο καρναβάλι Mπoυραvί εορταζόταν σε κάθε πλατεία όπου άναβαν φωτιά και έφτιαχναν το παραδοσιακό μπουρανί. Χόρευαν και έκαναν προκλητικά αστεία και χειρονομίες με πρόστυχο περιεχόμενο.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η απόλυτη γιορτή των "κάφρων" της εποχής!

Το χαρακτηριστικό του καρναβαλιού εδώ είναι η "φαλλολατρεία". Ως σύμβολο γονιμότητας έχει την τιμητική του και τα αστεία γύρω από το φαλλό είναι ξεκαρδιστικά και ξεδιάντροπα!
Από το γλέντι δεν λείπουν οι πήλινοι, ξύλινοι και από καρότα φαλλoί, ενώ άρματα και χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα γίνονται ένα σε ένα γλέντι χωρίς ταμπού με το τυρναβίτικο τσίπουρο να ρέει άφθονο και το κέφι χωρίς όρια!

Στο ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip, διακρινόμαστε συν τοις άλλοις για το κέφι μας και την
καλή μας διάθεση οπότε δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από το πιο "ξεδιάντροπο" Καρναβάλι της Ελλάδας.

Τι λέτε; Πάμε να καρναβαλιστούμε την Καθαρά Δευτέρα στο Μπουρανί Τυρνάβου;

Περισσότερα για τις αποκριάτικες εξορμήσεις μας στην ιστοσελίδα μας: https://myroadtrip.gr/

Πηγή εικόνων εδώ