Ποια Νορβηγία; Έχουμε και εμείς Φιόρδ: Στον Γέρακα Λακωνίας


Γνωρίζατε ότι και στην χώρα μας έχουμε Φιόρδ;
Σιγά που δεν θα είχαμε! Όλα τα έχει η Ελλάδα! Ακόμα και Φιόρδ, στον Γέρακα Λακωνίας.
Στην Πελοπόννησο, στις  Ανατολικές Ακτές του Νομού Λακωνίας, βρίσκεται ένα παραθαλάσσιο χωριό ο Γέρακας το οποίο είναι κτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε Φιόρδ!

Τι είναι Φιόρδ ρε παιδιά;

Τα φιόρδ είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης των ακτών που έχουν δημιουργήσει πολύπλοκους δαντελωτούς κόλπους εντυπωσιακής ομορφιάς. Τα πιο γνωστά παγκοσμίως είναι αυτά της Νορβηγίας, ωστόσο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε καν ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν "κρυμμένα" εκστασιακά φιόρδ για να απολαύσει ο επισκέπτης.

Το Φιόρδ Γέρακα


Το μεγαλείο της φύσης αντικατοπτρίζεται με όλο του το "είναι" στα παραδοσιακά σπιτάκια, την φρεσκάδα του θαλασσινού αέρα, στις αντιθέσεις των χρωμάτων στεριάς και θάλασσας στο μοναδικό στο είδος του φιόρδ στην Ελλάδα.
Ο Γέρακας είναι ένα μεσαιωνικό παραθαλάσσιο χωριό με "νησιώτικο" αέρα. Αναφέρεται από τα Βυζαντινά χρόνια ως Ιέραξ και αποτέλεσε ναυτικό σταθμό προστατεύοντας χιλιάδες χρόνια πλοία στο λιμάνι του.
Το λιμάνι του Γέρακα είναι το «Ευλίμενον χωρίον» του Παυσανία. Ενώ για τον Α. Καρκαβίτσα
στα «Λόγια της πλώρης» αναφέρεται ως ασφαλές και απάνεμο λιμάνι.

Η ζωή στον Γέρακα είναι γαλήνια και χαλαρή. Ο επισκέπτης στα λίγα ταβερνάκια μπορεί να γευτεί "τίμια" αυθεντικά πιάτα με τα θαλασσινά να κυριαρχούν, να περπατήσει στο γραφικό λιμάνι και να ξεχαστεί στην αύρα της θάλασσας.

Πραγματικά μια από τις ομορφότερες γωνιές στην Ελλάδα, άγνωστη στους πολλούς, παρθένα και αυθεντική μας περιμένει.


Με το ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Φιόρδ και να το απολαύσουμε από κοντά σε μια πανέμορφη εκδρομή.
Τι λέτε; Πάμε;