Ελάτη: Η Βασίλισσα του χιονιού


Βγαλμένη από παραμύθι με χιονονιφάδες να χορεύουν σε ένα κατάλευκο φόντο, η βασίλισσα του χιονιού Ελάτη, στην μέση ντυμένη με το κάτασπρο κρυστάλλινο φόρεμα της μαγεύει τον επισκέπτη...

Σκαρφαλωμένη στα 950 μ. στις απότομες πλαγιές του Κόζιακα, νοτιοδυτικά και κτισμένη αμφιθεατρικά, περιβάλλεται από μοναδικές σειρές από έλατα και πυκνό δάσος κωνοφόρων δέντρων, από όπου πήρε και το όνομα της η Ελάτη. Είναι ορεινό χωριό με περίπου  400 κατοίκους και ανήκει στον Δήμο Πύλης του Νομού Τρικάλων. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, σε απόσταση 30 χλμ από τα Τρίκαλα και 13χλμ από την Πύλη, ενώ σχεδόν δίπλα της είναι το πιο όμορφο χιονοδρομικό στην Ελλάδα: το μικρό χιονοδρομικό Περτουλίου. Παλαιότερα η Ελάτη ονομαζόταν Τύρνα.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα αντικρίσετε την είσοδο του χωριού σίγουρα θα μαγευτείτε. Το  τοπίο είναι ονειρικό όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς τα πυκνά έλατα που το περιβάλλουν του δίνουν μια μοναδική, ασύγκριτη ομορφιά.

Τον χειμώνα η Ελάτη φοράει τα καλά της και γίνεται ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα: Με τις καμινάδες από τα τζάκια να καπνίζουν και την γλυκειά μυρωδιά να αναδύεται σε όλο το χωριό, το οξυγόνο και την μυρωδιά από τα έλατα, τα πετρόχτιστα σοκάκια, τα καφέ και οι ταβέρνες με τα τζάκια, τις απίθανες ντόπιες γεύσεις και τα πλούσια τοπικά προϊόντα, η Ελάτη είναι σίγουρα ένας προορισμός που θα τον αγαπήσει και ο πιο δύσπιστος.


Γεύσεις στην Ελάτη:

Στην είσοδο του χωριού θα συναντήσετε πολλούς πάγκους με μεγάλη ποικιλία από τοπικά προϊόντα: από αφεψήματα και λικέρ, χειροποίητα ζυμαρικά, ξηρούς και χλωρούς καρπούς, μέχρι χαλβά κοκ.

Τα εστιατόρια προσφέρουν απίθανες γεύσεις από ντόπια κρέατα, κυνήγι, τυριά και χόρτα του βουνού, αλλά και τοπικές πίτες, συνοδεύονται από εξαιρετικό τσίπουρο ή κρασί.

Πραγματικά η Ελάτη αποτελεί έναν προορισμό που σίγουρα θα αγαπήσετε και θα θελήσετε να επισκεφθείτε ξανά και ξανά.
Στο ταξιδιωτικό Γραφείο My Road Trip αγαπάμε και εμείς πολύ την μαγευτική Ελάτη και φροντίζουμε ειδικά τους χειμερινούς μήνες να την επισκεπτόμαστε συχνά. Ελάτε να την ανακαλύψουμε μαζί σε μια από τις επόμενες εκδρομές μας! https://myroadtrip.gr