Ωραία που, ωραία που είναι η Ζάκυνθος!


Με στίχο πασίγνωστης επτανησιακής καντάδας ξεκινά το σημερινό μας αφιέρωμα στο "φιόρο του λεβάντε": "Ωραία που, ωραία που ΄ναι η Ζάκυνθος, μα να ήταν πιο μεγάλη, που 'χει τα σπίτια τα ψηλά κάτω στο περιγιάλι!

Αγαπημένος και κορυφαίος προορισμός το ωραίο Τζάντε. Χιλιάδες κόσμου, συρρέουν στο νησί, από όλο τον κόσμο, για να θαυμάσουν τις ομορφιές του, να γευτούν τα αρώματα του, να απολαύσουν τις παραλίες του...



Η Ζάκυνθος έχει χαρακτηριστεί ως το "λουλούδι της Ανατολής" και όχι τυχαία. Η ιστορία της είναι μεγάλη και η παράδοση της ακόμα μεγαλύτερη.

Στην Ζάκυνθο οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και αυθεντικοί, και ακόμα στα παραδοσιακά σοκάκια "τσι" χώρας οι Ζακυνθινοί, οι "τροβαδούροι του έρωτα" σιγοτραγουδούν επτανησιακές καντάδες και μιλούν την τοπική "τραγουδιστή" διάλεκτο με φανερές επιρροές της προγενέστερης Ενετικής κυριαρχίας.

Στο ταξιδιωτικό Γραφείο My Road Trip αγαπάμε πολύ την Ζάκυνθο, όχι επειδή μέλη της ομάδας μας κατάγονται από το νησί (!!!) αλλά επειδή αξίζει την αγάπη μας!

Και ποιος δεν θα ήθελε έστω για μια φορά στην ζωή του να επισκεφτεί το ξακουστό ΝΑΥΑΓΙΟ, αφού όπως λέει ο τοπικός θρύλος, το πασίγνωστο πλοίο δεν θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμα αγέρωχο στην παραλία...
Κάποια στιγμή, όπως είναι φυσικό η θάλασσα που το ξέβρασε στην παραλία, μπορεί να το τραβήξει πάλι στην αγκαλιά της και να χαθεί για πάντα....

Πάμε λοιπόν και φέτος το καλοκαίρι στην Ζάκυνθο!

Για μοναδική κρουαζιέρα στις Γαλάζιες Σπηλιές και το μοναδικό Ναυάγιο!

Μοναδική ευκαιρία για όσους δεν μπορούν να αποδράσουν διήμερο στο νησί, είναι η μονοήμερη εξόρμηση στην Ζάκυνθο που διοργανώνουμε για όλο το καλοκαίρι!



Στην μοναδική μονοήμερη εκδρομή μας στην Ζάκυνθο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την "Χώρα" την πόλη του νησιού και να κάνουμε βουτιές στις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού.

Hilights:

  • Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την προσεισμική εκκλησία του Αγίου Διονυσίου
    (πολιούχου του νησιού) ακριβώς στο λιμάνι.
  • Εφοδιαστείτε αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή, γιατί πραγματικά στα σμαραγδένια νερά του νησιού θα βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες (δεν είναι τυχαίο που κυκλοφορούν εκατοντάδες φώτο στο διαδίκτυο με πλοία που πλέουν στην Ζάκυνθο και φαίνεται σαν να ίπτανται!!!)
  • Δοκιμάστε απαραίτητα παραδοσιακές "φριτούρες", μαντολάτο και παστέλι (θα βρείτε πολλούς πάγκους μικροπωλητών στο λιμάνι).
  • Περπατήστε την παραλία και δείτε την μοναδική πλατεία Σολωμού με τα αρχοντικά βενετσιάνικα κτήρια.
  • Γευτείτε τοπικές λιχουδιές στις ταβέρνες τσι χώρας (πικάντικο λαδοτύρι Ζακύνθου, μελιτζάνες – σκορδοστούμπι, κουνέλι κρασάτο, αβγά στραπατσάδα, κόκορα γεμιστό με συνοδεία από χοντρά μακαρόνια με μπόλικη Ζακυνθινή γραβιέρα τριμμένη).
Όπως και έχει είμαστε σίγουροι, ότι θα ερωτευτείτε και εσείς το ωραίο Τζάντε και θα θέλετε σίγουρα να ξανά-έρθετε!