Πιο Μπαλί και ποια Καραϊβική; Το Ελαφονήσι στην Κρήτη τα σπάει!


Ναι ναι οκ στο εξωτερικό υπάρχουν οι Ταϋλάνδες, τα νησιά Πίπι, οι Καραϊβικές, Μπαλί κλπ κλπ... Μήπως σας τρέχει σαλάκι κάθε φορά που τα βλέπετε και ονειρεύεστε ότι κάπου εκεί βρίσκεστε και εσείς με μεγάλο καπέλο και κοκτέηλ στο χέρι ή μόνο εγώ το παθαίνω; 🏄🍹


Και όμως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πιο παραδεισένια μέρη, πολύ πιο "εξωτικά" και μαγευτικά. Εφάμιλλο λοιπόν με τα άνω (και καλύτερο) είναι το Ελαφονήσι Ελαφόνησος) στην Κρήτη.

Υπάγεται στον νομό Χανίων, στην νοτιοδυτική του πλευρά και το λες κάτι ανάμεσα σε νησί, λιμνοθάλασσα, χερσόνησο ή απλά παράδεισο βρε αδερφέ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το μέρος είναι χαρακτηρισμένο ως προστατευόμενο Natura από την Ε.Ε λόγω του ότι γεννούν οι χελώνες caretta-caretta αλλά και ότι είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Κρήτη.

Θα πρέπει να γίνεις λίγο Μωυσής φίλη/φίλε μου, καθώς πρέπει να περπατήσεις μέσα στο νερό (μέχρι το γόνατο άντε την μέση - εκτός αν είσαι στρουμφάκι.... 😅 )  για να φτάσεις στα ωραιότερα σημεία του Ελαφονησίου!

Και ιδού το θαύμα!

Λευκή άμμος και Τιρκουάζ νερά! Και κάπου στο ενδιάμεσο μικρά "νησιά" να σχηματίζουν ένα είδος λιμνοθάλασσας, ενώ σε κάποια σημεία η αμμουδιά γίνεται ΡΟΖ, για να μην σου αναφέρω ότι μέσα στην αμμουδιά ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΛΕΥΚΑ ΚΡΙΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ (μην κόψεις κανένα είναι υπό εξαφάνιση)!

Αυτό ήταν δεν περιγράφω άλλο!! Τι; Θέλεις να μάθεις και άλλα; Οκ συνεχίζω:

Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή, και σε κάποια σημεία η λευκή άμμος αντικαθίσταται με πολύ μικρά μικρά ΚΟΧΥΛΙΑ, ενώ μπορείς να παίζεις ρακέτες ή βόλεϋ μέσα στο νερό!
Η ανατολική πλευρά της παραλίας, μπροστά στη λιμνοθάλασσα, είναι οργανωμένη και μαζεύει το περισσότερο κόσμο. Υπάρχουν ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστης, αναψυκτήρια και αποδυτήρια.

Η μαγεία προσωποποιημένη λοιπόν. Like the paradise που λένε και στο χωριό μου! Εμπειρία πραγματικά αξέχαστη!

Μήπως θέλεις και εσύ να το δεις; Σταμάτα να τα βλέπεις από την τηλεόραση, σήκω από τον καναπέ σου και έλα και εσύ μαζί μας στην 8ήμερη εκδρομή μας στην Κρήτη με διαθέσιμες ημερομηνίες Ιούλιος: 15-22/7 και Aύγουστος: 11-18/8. Περισσότερα εδώ.

My Road Trip Travel Agency - ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!