10 λόγοι που επιβεβαιώνουν ότι τα ταξίδια μάς είναι απαραίτητα!


Αν δεν είσαι και τόσο τύπος των ταξιδιών/εκδρομών/διακοπών μάλλον πρέπει να διαβάσεις το άρθρο. Πίστεψέ με, θα κάνει καλύτερη την ζωή σου!

Παρακάτω θα σου αναλύσω 9+1 λόγους για να πεισθείς ότι επιβάλλεται να ταξιδεύεις, μπας και το πάρεις απόφαση και ξεκολλήσεις από τον καναπέ ή την καφετέρια που κάθεσαι επί 6 ώρες και "λιβανίζεις" τον καφέ σου:

1. Η αναμονή αναζωογονεί

Μόλις έκλεισες θέση για μια εκπληκτική μονοήμερη εκδρομή, ή για ένα πολυήμερο οδικό ταξίδι, ή για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, ή για μια κρουαζιέρα που είδες στο My Road Trip κοκ.
Πίστεψε με, η αναμονή μέχρι την μέρα της αναχώρησης θα σε ξανανοιώσει!
Ε ναι λοιπόν, θα σκέφτεσαι συνέχεια το ταξίδι, τι θα δεις, τι νέες γεύσεις θα δοκιμάσεις, τι θα φορέσεις... και κάπως έτσι με προσμονή θα περάσουν οι βαρετές μέρες μέχρι την εκδρομή σου!


2. Ξεφεύγεις από την καθημερινότητα

Κυριακή πρωί, σηκώνεσαι, πίνεις καφέ, παίρνεις τα παιδιά τηλέφωνο, πάτε για καφέ, γυρίζεις σπίτι, βλέπεις ταινία και τέλος η Κυριακή..
Σου λέει κάτι? Ίσως όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά με μικρές παραλλαγές, αυτό πάνω κάτω είναι το συνεχόμενο πρόγραμμα σου.
Βαρετό όμως ρε παιδί μου....
Κλείσε θέση επειγόντως έστω για μια μονοήμερη απόδραση από την καθημερινότητα!
Με τα ταξίδια ξεφεύγεις από την ρουτίνα, καθαρίζει το μυαλό και αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα πολύ καλύτερα από ότι όταν δεν ξεφεύγεις ποτέ.

3. Γεμίζεις εμπειρίες

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι και υγιής πνευματικά, είναι αυτοί που είναι γεμάτοι εμπειρίες ζωής.
Και από εμπειρίες τα ταξίδια είναι γεμάτα! Εικόνες, αρώματα, γεύσεις είναι ελάχιστα μόνο από όσα μπορείς να απολαύσεις σε ένα ταξίδι, ή μια ημερήσια εκδρομή, ή μια κρουαζιέρα κοκ.


4. Αποκτάς νέους φίλους

Ίσως από τους πιο σημαντικούς λόγους για να κάνεις ταξίδια, είναι ότι αποκτάς νέους φίλους. Στις οργανωμένες εκδρομές όταν μοιράζεσαι την διαδρομή μαζί με άλλα άτομα, και ειδικά όταν είσαι μέλος της πιο νεανικής παρέας εκδρομών και ταξιδιών του My Road Trip, είναι σίγουρο ότι θα κάνεις νέες παρέες.
Με τα οργανωμένα ταξίδια κοινωνικοποιείσαι, έρχεσαι σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και γελάς πάρα μα πάρα πολύ!

5. Γίνεσαι πιο ελκυστική/ός

Εμ δεν έχει τον ίδιο "αέρα" ένα ταξιδεμένο άτομο με τον κλεισμένο σε ένα σπίτι, ένα χωριό ή μια πόλη. Όπως και να το κάνουμε, τα ταξίδια, προσδίδουν αυτοπεποίθηση και σε κάνουν πιο ελκυστική/ό. Φαντάσου να έχεις γυρίσει όλη την Ελλάδα και γιατί όχι και το εξωτερικό, πόσο πιο ενδιαφέροντα πράγματα θα έχεις να μοιραστείς και πόσο θα ανέβει το prestige σου σε όλες τις συζητήσεις. Τα ταξίδια σε κάνουν άλλο άνθρωπο!


6. Ανοίγουν νέοι ορίζοντες

Με τις εκδρομές και τα ταξίδια, βλέπεις άλλες κουλτούρες, ήθη και έθιμα, δοκιμάζεις τοπικές γεύσεις και γνωρίζεις την ιστορία και τις συνήθειες των κατοίκων της περιοχής. Έτσι σου ανοίγουν νέοι ορίζοντες, βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος, σκέφτεσαι πιο καθαρά και παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις.

7. Ξεκουράζεσαι

Άλλο η ξεκούραση στον καναπέ, άλλο η ξεκούραση του ταξιδιού. Υπάρχει σωματική κούραση στα ταξίδια είναι η αλήθεια, αλλά γενικότερα προσφέρουν άλλου είδους χαλάρωση. Ξεκουράζεται το μάτι και η ψυχή βρε αδερφέ!


8. Γίνεσαι πιο θετική/ός


Τα ταξίδια σου αλλάζουν την ζωή! Η διάθεση ανεβαίνει κατακόρυφα, γεμίζουν οι μπαταρίες σου και αμέσως γίνεσαι πιο θετικός! Στατιστικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν είναι πιο θετικοί και οπτιμιστές από αυτούς που μιζεριάζουν στο σπίτι.

9. Κερδίζεις την ζωή


Το στοίχημα που πρέπει να βάλεις με τον εαυτό σου είναι να κερδίσεις την ζωή! Κλείσε επιτέλους την τηλεόραση και τον υπολογιστή και βγες έξω, εκεί είναι η ζωή και σε περιμένει να την ζήσεις. Με τα ταξίδια και τις εκδρομές κερδίζεις την ζωή σου και της δίνεις ακόμα μεγαλύτερη αξία. Μην σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου σε ανούσια πράγματα. Ζήσε! Μπορείς!

10. Ξεπερνάς τα όρια σου

Μπόνους λόγος για ταξίδια για τα παιδιά του My Road Trip: Με τις extreme εκδρομές του My Road Trip ξεπερνάς τα όρια σου! Παραπέντε, rafting, Canyoning, κατάδυση, ελεύθερη πτώση, BUGGY SAFARI, Rappel... Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεπεράσεις τα όρια σου και με τις εκδρομές του My Road Trip μπορείς!

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για εκατοντάδες ακόμα σε προσκαλούμε να γίνεις μέλος της
μεγαλύτερης νεανικής παρέας εκδρομών και ταξιδιών. Όλοι εμείς, η ομάδα του My Road Trip σε περιμένουμε σε μια από τις εξορμήσεις μας!