Προορισμός Ντουμπάϊ: Τα πιο χρήσιμα tips!


Αναμφισβήτητα το Ντουμπάϊ αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως. Το ταξίδι όμως για το Ντουμπάϊ έχει μερικά μικρά μυστικά. Τα βρήκαμε όλα λοιπόν για εσάς, προκειμένου να είστε σωστά προετοιμασμένοι πριν το ταξίδι σας!


Το Ντουμπάι: 


Το Ντουμπάι είναι η μεγαλύτερη πόλη από τα επτά Αραβικά Εμιράτα. Στο Ντουμπάι  βρίσκεται ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, το Μπουρτζ Χαλίφα, το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο, το Μπουρτζ αλ- Αράμπ αλλά και ένας απίστευτος αριθμός από εμπορικά κέντρα, πολυτελή ξενοδοχεία και σαλόνια ομορφιάς.

Το Ντουμπάι είναι συνδυάζει την πολυτέλεια με την περιπέτεια. Μπορείτε να απολαύσετε τα ψώνια σας και το δείπνο σας, αλλά να έχετε και την ευκαιρία να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας με σαφάρι, μπάνιο σε οάσεις της ερήμου, βόλτες με καμήλες, περιηγήσεις σε μουσεία και μνημεία αλλά και διασκέδαση με ανατολίτικες μουσικές. Οι δραστηριότητες στον Ντουμπάι δεν τελειώνουν ποτέ γι’ αυτό μπορείτε να κάνετε ακόμα και σκι στο χιονοδρομικό κέντρο που λειτουργεί δίπλα στην έρημο!

Οδηγός για το Ντουμπάι


Τα αξιοθέατα της πόλης που θα λέγαμε ότι "βγάζουν μάτι" λόγω του μεγέθους τους είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, το Μπουρτζ Χαλίφα (Burj Khalifa), με ύψος 830 μέτρα.
Έχει ανοίξει τις πύλες του από το 2010 και εκεί μπορεί να βρει ο επισκέπτης πολυτελείς παροχές, ενώ μέσω του γρηγορότερου ασανσέρ του κόσμου, φτάνετε στα 450 μέτρα όπου μπορείτε να δείτε από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα την απίστευτη θέα

Ένα ακόμα εντυπωσιακό κτίριο, που ήταν το ψηλότερο του κόσμου μέχρι το 2010, είναι μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο, το Μπουρτζ αλ- Αράμπ  (Burj al Arab), γνωστό και ως «Πύργος των Αράβων» έχει ύψος 321 μέτρα και έχει σχήμα καραβιού. Είναι τοποθετημένο πάνω σε τεχνητό νησί! 

Το τρίτο κτίριο ορόσημο του Ντουμπάι δεν είναι άλλο από τους Emirates Towers, δύο πύργους, που ο ένας στεγάζει χώρους με γραφεία και ο άλλος ένα ακόμα ξενοδοχείο.

Ας μην ξεχνάμε και την παραδοσιακή/ιστορική πλευρά του Ντουμπάι, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Ντουμπάι για να θαυμάσετε εκθέσεις με παραδοσιακές φορεσιές και κοσμήματα, καθώς και αναπαραστάσεις από παζάρια, σχολεία και από καθημερινές παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως συλλογή μαργαριταριών, ψάρεμα και κατασκευή των χαρακτηριστικών καραβιών «dhow».

Χρήσιμα

  • Κλίμα:  Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο η θερμοκρασία κυμαίνεται περίπου στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ από τον Ιούλιο μπορεί να «σκαρφαλώσει» στους 46-48 βαθμούς Κελσίου.
    Κατά τους χειμερινούς μήνες η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 22 βαθμούς Κελσίου και οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο.  Οι βροχές είναι σπάνιες, αν όμως προκύψουν, είναι ιδιαίτερα έντονες.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα: Το διαβατήριο σας δεν θα πρέπει να λήγει μέσα στους επόμενους έξι μήνες από την άφιξή σας στο Ντουμπάι. Η βίζα δεν είναι απαραίτητη για τους Έλληνες υπηκόους.
  • Νόμισμα:
    Dirham. Το Ντιρχάµ (dirham, AED) υποδιαιρείται σε 100 fils. (1AED=€0,20). Πρακτικά, μπορείτε να κάνετε την αντιστοιχία σε Ευρώ, διαιρώντας το ποσό των Ντιρχάµ µε το 4 και υπολογίζοντας λίγο παραπάνω από το αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε την ακριβή αντιστοιχία στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://el.coinmill.com/AED_EUR.html 
  • ΑΤΜ και χρεωστικές κάρτες:
    Οι κάρτες Visa είναι ευρέως αποδεκτές από τα καταστήματα και τα εστιατόρια και υπάρχουν πολλά ΑΤΜ τραπεζών.
  • Γλώσσα: Η επίσημη γλώσσα είναι τα αραβικά αλλά θα συνεννοηθείτε άνετα και στα αγγλικά.
  • Ώρα: Τους χειμερινούς μήνες το Ντουμπάι βρίσκεται (+) δύο ώρες μπροστά από την Ελλάδα, ενώ τους καλοκαιρινούς (+) μία.
  • Μετακινήσεις:
     Οι μετακινήσεις είναι εύκολες μιας και οι στάσεις αναγράφονται και στα αγγλικά, ενώ από το 2009 λειτουργεί και μετρό.
    Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι (Dubai International Airport) βρίσκεται 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντουμπάι και είναι προσβάσιμο με λεωφορεία και με μετρό
    Η μετακίνηση στο Ντουμπάι διεξάγεται με λεωφορεία, μετρό (2 γραμμές) και με τα Abra, μικρά καραβάκια χωρητικότητας 20 ατόμων. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 1.80 AED και η ελάχιστη ταρίφα των ταξί είναι 3.50 ΑΕD.
  • Γεύσεις:
     Κουζίνα με πολλά μπαχαρικά φυσικά αλλά και πολύ ψάρι. Μη χάσετε το κρέας καμήλας αλλά και τις γεύσεις που τυλίγονται στο λεπτό αραβικό ψωμί.
  • Ρουχισμός: 
    Βαμβακερά ρούχα που δεν εφαρμόζουν σφιχτά στο σώμα είναι η καλύτερη επιλογή για το ηλιόλουστο κλίμα που επικρατεί καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Το καλοκαίρι χρειάζεται καπέλο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις χειμωνιάτικες βραδιές η ψύχρα μπορεί να σας ξαφνιάσει και καλό είναι να έρθετε εξοπλισμένοι για πολύ δυνατό κλιματισμό. Αν και γενικά στο Ντουμπάι τα ήθη δεν είναι αυστηρά, πρέπει να είστε σεμνά ντυμένοι όταν κυκλοφορείτε στην πόλη. Αν ταξιδέψετε πιο έξω πρέπει να φοράτε μακριές φούστες ή παντελόνι και όχι εξώπλατα μπλουζάκια, ιδιαίτερα κατά το Ραμαζάνι.
  • Τηλεφωνικός κωδικός: +971
  • Ρεύμα:220 Volt (θα πρέπει να προμηθευτείτε αντάπτορα για να φορτίσετε τις συσκευές σας).
  • Υγειονομικές προφυλάξεις: Δεν χρειάζονται εμβόλια για επισκεφθείτε το Ντουμπάι.
  • Ψώνια:Η πόλη μοιάζει με μία τεράστια αγορά, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα, σε ευνοικότατες τιμές λόγω του καθεστώτως tax-free που επικρατεί, ενώ μερικές φορές οι εκπτώσεις, φτάνουν εως και το 70%
  • Επικοινωνία:Τα Internet Cafe είναι δυσεύρετα στο Ντουμπάι. Υπάρχουν κάποια στους δρόμους Al Musalla και Al Mankhool με την ώρα να κοστίζει 3 με 4 Dirham. To roaming στα κινητά δουλεύει κανονικά. Αν σχεδιάζετε να μείνετε πολλές μέρες μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα sim από τις τοπικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ώστε η επικοινωνία σας με την Ελλάδα να είναι πολύ πιο οικονομική.

Διαβατήριο-Visa:


Για να ταξιδέψετε στο Ντουμπάι, είναι απαραίτητο να έχετε έγκυρο διαβατήριο. Δε χρειάζεται να βγάλετε Visa από πριν. Με την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, θα μεταβείτε κατευθείαν στο ειδικό τμήμα μετανάστευσης, όπου θα σας χορηγήσουν τουριστική Visa.

Συμβουλές:


  1. Προσοχή στον ήλιο, ειδικά το καλοκαίρι αντιηλιακό και καπέλο οπωσδήποτε.
  2. Πάρτε λίγα παραπάνω χρήματα από ότι υπολογίζετε. Οι προσφορές για ψώνια είναι ασύλληπτες, μερικές φορές.
  3. Βάλτε στο πρόγραμμα σας το σαφάρι, ανεπιφύλακτα.
  4. Οι φωτογραφίες στα κυβερνητικά κτήρια απαγορεύονται αυστηρά, ειδικά στο παλάτι.
  5. Δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας αλλά μην το παρακάνετε.
  6. Οι μετακινήσεις με ταξί είναι φθηνές λόγω πετρελαίου.
  7. Όσον αφορά τα οινοπνευματώδη ποτά, παρ' ό,τι σερβίρονται σε εξουσιοδοτημένα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ, δεν επιτρέπεται η αγορά τους στα καταστήματα της πόλης.
  8. Συμπεριφορά σε δημόσιους χώρους: Κάποιοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι στην προσωπική συμπεριφορά σε δημόσιους χώρους - η μέθη και η ανοικτή εκδήλωση συναισθημάτων προσβάλλουν τα μουσουλμανικά ήθη και είναι παράνομα.
  9. Ασφάλεια: Είναι γεγονός ότι το Ντουμπάι είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο, με πολύ χαμηλή εγκληματικότητα. Η περιήγηση στην πόλη είναι επομένως πολύ ασφαλής. Βέβαια, το Ντουμπάι είναι μια μεγαλούπολη και πρέπει να τηρούνται οι προφυλάξεις που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι γυναίκες δεν θα δυσκολευτούν να εξερευνήσουν την πόλη μόνες. Ωστόσο, ντύσιμο που δεν προκαλεί θα σας εξασφαλίσει και μικρότερο βαθμό ανεπιθύμητης προσοχής στα πιο παραδοσιακά μέρη της πόλης.
  10. Αποφύγετε να καθίσετε με τέτοιον τρόπο ώστε τα πέλματά σας να δείχνουν προς κάποιον άλλον καθώς θεωρείται προσβολή.
  11. Κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μην τρώτε, μην πίνετε και μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σε δημόσιους χώρους.
  12. Μην τραβάτε φωτογραφίες στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή τις μουσουλμάνες γυναίκες που είναι ντυμένες με παραδοσιακό τρόπο.
Γενικά το Ντουμπάι είναι απολαυστικό για τον επισκέπτη. 


Στο Ταξιδιωτικό Γραφείο My Road Trip  ΠΕΤΑΜΕ ΓΙΑ DUBAI!

Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip για να ανακαλύπτετε όλους τους μοναδικούς προορισμούς εδώ: http://myroadtrip.gr/