Καρπενήσι: Η 4η καθαρότερη ατμόσφαιρα παγκοσμίως!


Γνωρίζατε ότι η ατμόσφαιρα του Καρπενησίου έχει αποδειχθεί ότι είναι η 4η πιο καθαρή του κόσμου, βάσει μελετών;
Το Καρπενήσι όμως δεν το αγαπάμε μόνο για την υγιεινή του ατμόσφαιρα. Είναι ένα πανέμορφο μέρος το οποίο αξίζει να το επισκεφθείτε 365 μέρες το χρόνο!

Το Καρπενήσι


Το Καρπενήσι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας. Διακρίνεται για τα υπέροχα δάση και ψηλά βουνά που το πλαισιώνουν. Συνδυάζει άψογα την περιπέτεια με την χαλάρωση και μπορεί να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στον επισκέπτη.

Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε χειμερινά σπορ (καθώς το Χιονοδρομικό Κέντρο στο επιβλητικό Βελούχι απέχει μόλις 10 χλμ από το Καρπενήσι), extreme sports (rafting κλπ), να περιηγηθεί σε πληθώρα λαογραφικών μουσείων και να ανακαλύψει την πλούσια παράδοση του τόπου, να γευτεί τις τοπικές γεύσεις και να απολαύσει το εκθαμβωτικό φυσικό τοπίο.

Η ιστορία του Καρπενησίου


Οι πρώτες ιστορικές αναφορές του Καρπενησίου εντοπίζονται στα Βυζαντινά χρόνια. Στην Τουρκοκρατία, είχε αξιοσημείωτη αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη. Ισχυρή δε παρουσία είχαν και σε εξεγέρσεις κατά των Τούρκων. Κατά την Ενετοκρατία, κτίστηκαν στην περιοχή πολλές εκκλησίες όπως της Αγίας Τριάδας. Το Καρπενήσι έλαβε ενεργά μέρος και στην επανάσταση του 1821.


Αξιοθέατα του Καρπενησίου


Το Καρπενήσι είναι από μόνο του ένα αξιοθέατο καθώς η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων και η ορεινή του τοποθεσία αφήνουν έκθαμβο τον επισκέπτη.

Στην πόλη λειτουργεί το «Μουσείο Καρπενησίου» ενώ στα γύρω χωριά υπάρχει πλήθος από λαογραφικά μουσεία.

Η Μονή Προυσσού είναι ένα από τα βασικά αξιοθέατα του Καρπενησίου. Η Επιβλητική Μονή προσεγγίζεται από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από καταπράσινες χαράδρες, χτισμένη στην άκρη ενός βράχου με πολύ όμορφη θέα και εξαιρετική ηρεμία στο χώρο.

Γαστρονομία στο Καρπενήσι


Πολλές οι γεύσεις και τα αρώματα της περιοχής και μια πλούσια γαστρονομία να την χαρακτηρίζει. Λουκάνικα Ευρυτανίας, προσούτο, κατίκι, πέστροφες ποταμίσιες, τσίπουρο "μούρο" αλλά και χειροποίητες πίτες είναι μερικά μόνο από τα καλούδια που μπορείτε να απολαύσετε στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου.

Το ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα διήμερες εκδρομές με κεντρικό μέρος επίσκεψης το εκθαμβωτικό Καρπενήσι. Μάλιστα φροντίζουμε να διασφαλίσουμε ότι θα γευθείτε το απίστευτο παραδοσιακό χωριάτικο φαγητό της περιοχής και θα μείνετε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip για να ανακαλύπτετε όλους τους μοναδικούς προορισμούς εδώ: http://myroadtrip.gr/