Γιατί επιβάλλεται να επισκεφθώ την Αγία Θεοδώρα!


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι χιλιάδες κόσμου, από όλες τις ηλικίες, επισκέπτονται κάθε χρόνο το συγκεκριμένο μέρος.

Η Αγία Θεοδώρα στην Βάστα Μεγαλόπολης, είναι ένα ζωντανό θαύμα το οποίο πρέπει να το δείτε έστω και μια φορά στην ζωή σας. Στις εποχές που διανύουμε τα "θαύμα" είναι να καταφέρνει μια μάνα να ταΐσει τα παιδιά της ή ένας μαθητής να μπορέσει να πάει σχολείο και να μορφωθεί, η Αγία Θεοδώρα είναι εδώ, για να μας θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι μας...


Ιστορία


Πρόκειται για ένα μικρό λοιπόν εκκλησάκι το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Θεοδώρα η οποία πριν μαρτυρήσει παρακάλεσε στην προσευχή της το σώμα της να γίνει ναός, οι τρίχες της κεφαλής της να γίνουν δένδρα και το αίμα της ποτάμι.  Η μνήμη τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου στο χωριό Βάστα Αρκαδίας.

Το θαύμα


Πράγματι προς τιμήν της κτίστηκε ο μικρός ναός και στην στέγη του φύτρωσαν 17 πλατάνια και από κάτω του κύλησε ένα ποτάμι. Με την πρώτη ματιά στον ναό, ο επισκέπτης μένει πραγματικά άφωνος!

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό εκκλησάκι στην σκεπή του οποίου υπάρχουν, σαν κάποιος να τα ακούμπησε εκεί, 17 τεράστια πλατάνια, τα οποία είναι αδύνατον να μπορεί βάσει λογικής και αρχιτεκτονικών μελετών, να τα στηρίξει η μικρή του σκεπή. Επιπλέον δεν υπάρχουν πουθενά οι ρίζες όλων αυτών των δέντρων και όσο και να ψάξετε στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του ναού δεν πρόκειται να τους δείτε.

Το ποταμάκι που ρέει από κάτω είναι Αγίασμα και πολλοί πιστοί παίρνουν μαζί τους φεύγοντας λίγο Αγιασμό. 

Οι "'άπιστοι"


Δεκάδες είναι οι μελέτες που έχουν γίνει και στα τοιχώματα και στα δέντρα του ναού προκειμένου να αποδείξουν ότι υπάρχει λογική εξήγηση για το φαινόμενο. Καμία έρευνα όμως από κανέναν επιστήμονα ή αρχιτέκτονα δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για τον ναό της Αγίας Θεοδώρας. Ενώ έχει μπεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως «θαυμαστό ναΐδριο». Επιπλέον με το πέρας των χρόνων τα δέντρα όπως είναι φυσικό μεγαλώνουν, χωρίς να γκρεμίζεται ο ναός.


Η εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται κοντά στο χωριό Βάστα 30 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη. Περιτριγυρίζεται από πυκνό δάσος με βελανιδιές και τρεχούμενα νερά και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Χάραδρο.

Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερη απόδειξη ότι θαύματα γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται.

Έλα και εσύ μαζί μας στο ταξιδιωτικό Γραφείο My Road Trip για μια μονοήμερη εκδρομή στο θαύμα, την Αγία Θεοδώρα στην Βάστα Μεγαλόπολης

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα μας: http://myroadtrip.gr