Extreme Δραστηριότητες: Canyoning


Στο ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip θα βρείτε ποικιλία νεανικών εκδρομών με πολλές Extreme Δραστηριότητες. Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι και το Canyoning, το οποίο διεξάγεται στο φαράγγι της Νέδας.
Συνοδεύεται με κολύμπι στους καταρράκτες της Νέδα (περισσότερα για τους καταρράκτες μπορείτε να δείτε εδώ)


Ας δούμε πιο αναλυτικά είναι το Canyoning


Το Canyoning είναι ουσιαστικά το άθλημα της εξερεύνησης ενός φαραγγιού με την άσκηση δραστηριοτήτων όπως rappel, ράφτινγκ και άλμα σε καταρράκτη (όταν το φαράγγι επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι δραστηριότητες. Στο φαράγγι της Νέδα, υποστηρίζεται διάσχιση του φαραγγιού με τα πόδια).

Μπορούν όλοι να κάνουν Canyoning ;


Το canyoning δεν κάνει διακρίσεις καθώς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, οικογένειες, παιδιά και ενήλικες. Αυτό που διαφοροποιεί το κοινό στο οποίο απευθύνεται το συγκεκριμένο άθλημα είναι ο "βαθμός δυσκολίας" της κατηγορίας canyoning που θα επιλεγεί.


Πότε και πού μπορώ να κάνω canyoning;


Το Canyoning γίνεται όλο τον χρόνο αρκεί να το ευνοούν οι καιρικές συνθήκες. Διεξάγεται σε φαράγγια τα οποία είναι αποτέλεσμα γεωλογικών μεταβολών που οφείλονται στη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Τα φαράγγια είναι ορεινά ποτάμια, τα οποία στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακά!

Με το Canyoning συνδυάζετε πολλά αθλήματα σε ένα: ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογίακαι κολύμβηση!

Πως ξεκίνησε το άθλημα του Canyoning;


Οι ρίζες του αθλήματος βρίσκονται στην Γαλλία όπου ο "πατέρας" της σπηλαιολογίας Edouard Alfred Martel διασχίζει την σπηλιά του Bramabiau η οποία μοιάζει με φαράγγι. Έκτοτε οι εξερευνήσεις σπηλαίων και φαραγγιών συνεχίζονται όπου και ως την δεκαετία των '70 το Canyoning αρχίζει να εδρεύει ως άθλημα, ενώ τον Μάη του 1991 ξεκινάει η πρώτη επίσημα οργανωμένη σχολή κατάβασης φαραγγιών.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να συμμετέχετε και εσείς στην δραστηριότητα του Canyoninghttp://myroadtrip.gr