Νέδα: Αναζητώντας τις νεράιδες!


Ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι...

Ο επισκέπτης της Νέδας μένει άφωνος μπροστά στην μαγευτική ομορφιά της φύσης: Καταπράσινα φαράγγια, καταρράκτες, παραδεισένεια μέρη σταματημένα στο χρόνο και όλα αυτά στην Ελλάδα μας, σε απόσταση περίπου 3 ωρών από την Αθήνα.


Η Νέδα είναι από τους αγαπημένους μας προορισμούς στο ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip. Πρόκειται για το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας, το οποίο είναι τόσο γοητευτικό που μόνο να το ερωτευτεί μπορεί κανείς.

Η ιστορία της σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία θέλει την Νέδα να είναι κόρη του Ωκεανού, αλλά και μια από τις τρεις νύμφες που ανέθρεψαν τον Δία στην Αρκαδία όταν τον παρέλαβαν από την Ρέα. Σύμφωνα με το μύθο, επειδή εκείνη την εποχή η Αρκαδία ήταν άνυδρη κι η Ρέα δεν έβρισκε νερό, χτύπησε με ένα ραβδί τη γη και έτσι δημιουργήθηκε το ποτάμι που ονομάστηκε Νέδα από τη νύμφη.

Το τοπίο σου κόβει την ανάσα καθώς μετά από μια 10 λεπτη δύσβατη διαδρομή ανάμεσα σε πυκνόφυτα φαράγγια αντικρίζεις μια φυσική πισίνα να γεμίζει από τα νερά ενός καταρράκτη και ένα ξύλινο γεφυράκι την διασχίζει. Περνάς απέναντι εντυπωσιασμένος από την ομορφιά της φύσης και το μυαλό σου ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη παραδεισένεια. Ανηφορίζεις το δρομάκι και το βλέμμα σου συναντά τον δεύτερο καταρράκτη. Εκεί ακριβώς είναι η στιγμή που σκέφτεσαι “ κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει ο παράδεισος”...

Οι καταρράκτες πέφτουν από ύψος εφτά (ο μικρότερος) και είκοσι μέτρων (ο μεγαλύτερος) και σχηματίζουν τιρκουάζ λίμνες ιδανικές για βουτιές στη σκιά των πλατανιών. Στα συν βέβαια είναι και ένα μικρό εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται μέσα στα μονοπάτια των καταρρακτών.


Η Νέδα λοιπόν, είναι μια από τις λιγότερο γνωστές γωνιές της Πελοποννήσου. Ακόμα και οι πινακίδες στους δρόμους της περιοχής τονίζουν: «Ποταμός Η Νέδα».
Αξίζει λοιπόν μια επίσκεψη σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο! Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας και στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook για την επόμενη μας εκδρομή στην Νέδα!