Βουδαπέστη: το «Παρίσι της Ανατολής»


Η Βουδαπέστη χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι της Ανατολής», ή η «Βασίλισσα του Δούναβη» για πολλούς λόγους! Μια πανέμορφη πόλη με μεγάλη ιστορία, και εκατοντάδες εκθαμβωτικά μέρη για τον επισκέπτη.


Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους, η Βουδαπέστη καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση στις 17 Νοεμβρίου 1873 της Buda (Βούδα) και της Pest (Πέστη).

Τα αξιοθέατα εκατοντάδες, αλλά στην συνέχεια μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα κυριότερα:

Κρουαζιέρα στο Δούναβη



Η κρουαζιέρα στο Δούναβη ειδικά το βράδυ είναι σίγουρα από αυτά που δεν πρέπει να χάσει κανείς, πηγαίνοντας στη Βουδαπέστη. Ο Δούναβης είναι ο σημαντικότερος ποταμός στον κόσμο. Είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του και μια πολυτελής κρουαζιέρα αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη σας για πάντα.


Λόφος Γκέλερτ στην Βούδα




Ο λόφος πήρε το όνομα του από τον Επίσκοπο Γκέλερτ ο οποίος διέδωσε τον χριστιανισμό την Ουγγαρία. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει ένα φρούριο που χτίσθηκε από τους Ούγγρους της Αυστρίας του 1850-1854 με σκοπό να ελέγχουν την πόλη μετά την αναστολή της Ουγγρικής επανάστασης για την ανεξαρτησία.
Υπέροχο σημείο από όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει τη φανταστική θέα προς τη Βουδαπέστη. Αξίζει να το επισκεφτείς βράδυ καθώς δεν έχει πολύ κόσμο και η φωτισμένη πόλη είναι μαγευτική!

Πύργος Ψαράδων Βούδα



Άλλο ένα αξιοθέατο με εκπληκτική θέα είναι ο Πύργος των Ψαράδων στην Βούδα. Κτίστηκε το 1905 για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ματθαίου.
Είναι ένας προμαχώνας που συνδυάζει το νεογοτθικό και το νεορωμαικό ρυθμό με πολλαπλούς πυργίσκους παραπέτα και κοφτές σκάλες.

Πολλοί χαρακτηρίζουν το κτίριο σαν να είναι από παραμύθι του Disney καθώς η κατασκευή του φέρνει στο μυαλό τα κάστρα των παραμυθιών της σταχτοπούτας ή της ωραίας κοιμωμένης. Από την κορυφή του πυργίσκου μπορείτε να δείτε μέχρι το Νησί της Μαργαρίτας και άλλα πολλά κτίρια.

Εκκλησία του Ματθαίου (Mátyás Templom)



Η θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, επίσης γνωστή και ως η Εκκλησία της Κυράς ή Εκκλησία του Ματθαίου βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα.
Έκτοτε το αρχικό της στυλ και δομή άλλαξαν πολλές φορές καθώς ανακαινίστηκε κάθε φορά με το δημοφιλές αρχιτεκτονικό στυλ της κάθε εποχής.
Η εκκλησία πήρε το όνομα της από το βασιλιά Ματθαίο που κυβέρνησε από 1458-1490  γνωστός ως
 προστάτης των τεχνών και της διαφώτισης. Το 1541 όταν οι Τούρκοι κατέλαβαν τη Βούδα η εκκλησία μετατράπηκε σε τζαμί. Οι εκκλησιαστικοί θησαυροί στάλθηκαν από τους Οθωμανούς στην Μπρατισλάβα και αλλοίωσαν ή κάλυψαν τα ψηφιδωτά που στόλιζαν το εσωτερικό της εκκλησίας.

Μετά την αποχώρηση των Τούρκων το 1686 οι ντόπιοι αρχιτέκτονες και κτίστες προσπάθησαν να αναστηλώσουν τον ναό με το δημοφιλές στυλ μπαρόκ της εποχής. Στο τέλος του 19ου αιώνα ο αρχιτέκτονας Fringes Schylek αναστήλωσε το ναό του Αγ.Ματθαίου στην αρχική του δόξα.


Νησάκι της Μαργαρίτας



Μία όμορφη εκδρομή στο Νησί της Μαργαρίτας το οποίο διασχίζει τον Δούναβη είναι ότι πρέπει για να έρθετε σε επαφή με την φύση!  Ένας τεράστιος πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Εξαιρετικά φροντισμένο, με δραστηριότητες για όλους και για όλα τα γούστα, με σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα.ει να ξεφύγει από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης.
Πηγή: https://www.taxidologio.gr/budapest.html

Τα αξιοθέατα όμως δεν τελειώνουν εδώ! Ελάτε μαζί μας και μην χάσετε τις οδικές εκδρομές όπου το ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip θα σας ταξιδέψει στην ονειρεμένη  Βουδαπέστη, μαζί με άλλους μοναδικούς προορισμούς όπως η Βιέννη!

Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου My Road Trip για να ανακαλύπτετε όλους τους μοναδικούς προορισμούς εδώ: http://myroadtrip.gr/