Η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στο Καϊμακτσαλάν


Το Καϊμακτσαλάν είναι πασίγνωστος χειμερινός προορισμός, ειδικά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Χαρακτηρισμένο ώς "η Αυστρία" της Ελλάδας, ή το "ψηλότερο" χιονοδρομικό της Ελλάδας, ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος και το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν είναι ένας must εορταστικός προορισμός.

Εορταστικό κλίμα


Εορταστικό το κλίμα στο Καϊμακτσαλάν, όπου το κατάλευκο τοπίο το καθιστά έναν μαγικό προορισμό για τις εορτές. Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι διάσπαρτη στο Καϊμακτσαλάν κάθε χρόνο, για αυτό και συνήθως η πληρότητα στα καταλύματα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, φτάνει στο 100%.


Μαγεμένο τοπίο


Τόσο ο Άγιος Αθανάσιος, όσο και το Χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν συνθέτουν ένα μαγεμένο τοπίο: Πέτρινα σοκάκια ντυμένα στα λευκά, μυρωδιά ξυλόφουρνου, γιορτινά κάλαντα, χαμογελαστός κόσμος... Αυθεντικά Χριστούγεννα, ικανά να σας θυμίσουν παλιές όμορφες "αθώες" γιορτές, γεμάτες θαλπωρή και ζεστασιά.

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος


Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό, πολύ δημοφιλή πλέον (λόγω του χιονοδρομικού του Καϊμακτσαλάν όπου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής). Το χωριό είναι κτισμένο με την παραδοσιακή Μακεδονίτικη Αρχιτεκτονική: πέτρα και κεραμίδια. 
Στα αξιοθέατα του χωριού συγκαταλέγονται καλοδιατηρημένες εκκλησίες και παρεκκλήσια, διαδρομές μέσα στην φύση και πέτρινα δρομάκια.

Η τοπική κουζίνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξεχωριστών γεύσεων για όλα τα γούστα: τσομλέκι, το σταμνάτο, το γριβάδι, ο γουλιανός, η κάσια, οι πίτες, ο τραχανάς, τυρί μπάτσο, «τσούσκες» πιπεριές, και ζυμαρικά. κ.ά. Αναπόσπαστο βέβαια κομμάτι της ντόπιας γαστρονομίας το τσίπουρο.

Οι επισκέπτες θα βρουν στα πέτρινα δρομάκια του Άγιου Αθανάσιου ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ μπαρ με ιδιαίτερα εορταστική διάθεση, αναμμένα τζάκια και φιλόξενο κλίμα.

Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν είναι το υψηλότερο σε υψόμετρο χιονοδρομικό στην Ελλάδα. Χιλιάδες κόσμου το επισκέπτεται κάθε χρόνο για σκι, snowboard, δραστηριότητες και ατελείωτο παιχνίδι στο πλούσιο χιόνι.

Λειτουργεί τους περισσότερους μήνες από όλα τα υπόλοιπα χιονοδρομικά, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας χιονιού. Οι εγκαταστάσεις του παρέχουν σχεδόν τα πάντα, σε όλους τους επισκέπτες είτε είναι λάτρεις των χειμερινών σπορ είτε όχι.

Το Καϊμάκτσαλαν σημαίνει στα τούρκικα: καϊμάκ τσαλάν, ο κλέφτης της κρέμας, του χιονιού δηλαδή και δόθηκε η εν λόγω ονομασία λόγω του ότι σχεδόν πάντα είναι χιονισμένο και σκεπασμένο με ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Στο Ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip, διοργανώνουμε κάθε χειμώνα εκδρομές με προορισμό το Καϊμάκτσαλαν, σε συνδυασμό και με άλλους Χιονισμένους και εορταστικούς προορισμούς όπως τα Λουτρά Πόζαρ, την Θεσσαλονίκη, την Αριδαία, την Έδεσσα και την Βεργίνα.
Ενημερωθείτε για τις εορταστικές εκδρομές μας όπου θα επισκεφθούμε τους παραπάνω προορισμούς για να υποδεχθούμε τον νέο χρόνο με χαμόγελα και χαρά!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.