Παύλιανη η... εξώκοσμη


Μοναδικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή με το ταξιδιωτικό γραφείο My Road Trip είναι η εξώκοσμη Παύλιανη.


ΠΑΡΚΑΚΙ ή "ψυχαγωγικό πάρκο Ασωπού"

Το ψυχαγωγικό πάρκο του Ασωπού είναι ο βασικός σκοπός της επίσκεψης μας στο χωριό της Παύλιανης. Πρόκειται για ένα παραδεισένειο μέρος με αιώρες κρεμασμένες στα έλατα, ξύλινα τραπέζια, αλλά και δραστηριότητες με σχοινιά και τροχαλίες πάνω από το ποτάμι.
Ιδανικός χώρος για ανάπαυση στη φύση και περίπατο δίπλα στο ποτάμι. 
Η μαγεία του μέρους αρχίζει με  μία μουσική έκπληξη να μας υποδέχεται. Μία κρεμαστή γέφυρα χρωματισμένη έτσι, ώστε να θυμίζει πιάνο. Με το πρώτο βήμα πάνω της, αρχίζει να ακούγεται κλασική μουσική η οποία ταξιδεύει τον επισκέπτη!

Στο πάρκο Ασωπού η τοπική κοινότητα έχει δημιουργήσει χωρίς καμία κρατική παρέμβαση ή βοήθεια ένα μέρος αυθεντικό και παραδεισένειο. Βέβαια όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την Μαρία Λιάγκα μια νεαρή ζωγράφο όπου με διορατικότητα "είδε" τις ομορφιές του τόπου με άλλη οπτική.
Αυτό που κατάφεραν οι κάτοικοι της περιοχής με την Μαρία, πραγματικά ξεπερνάει το νου του επισκέπτη. Κάθε γωνιά είναι γεμάτη εκπλήξεις οι οποίες ξαφνιάζουν διαρκώς τον επισκέπτη.
Μια φορά μόνο στην Παύλιανη ποτέ δεν είναι αρκετή!

Ομολογώ την έχουμε ήδη επισκεφθεί αρκετές φορές αλλά πάντα ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο στο μέρος αυτό!


Στο πάρκο θα βρείτε άφθονες αιώρες, γήπεδο βόλεϋ, ποδοσφαιράκι king size, κούνιες, δραστηριότητες με τροχαλίες, δεντρόσπιτα, τρεχούμενα νερά, ξύλινα τραπέζια και εγκαταστάσεις για πικ νικ και όλα αυτά εντελώς δωρεάν! Ότι και να πούμε για αυτό το μέρος πραγματικά είναι λίγο μπροστά σε αυτό που εν τέλη συναντά ο επισκέπτης. Όλες της εποχές του χρόνου, το πάρκο είναι διαφορετικό και έχει να προσφέρει υπέροχες στιγμές στον ταξιδιώτη.

Το πόσο ευφάνταστα και με πόσο μεράκι έχουν "εκμεταλλευτεί" τον τόπο τους οι ντόπιοι πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Ένα απλό χωριουδάκι έχει μεταμορφωθεί με μια μεγάλων διαστάσεων έκθεση ζωγραφικής και όλα αυτά μέσα στην ήδη ασύγκριτη ομορφιά της φύσης! 

Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες καθώς μπορεί κανείς να κάνει πεζοπορία στην φύση, να παίξει στις δραστηριότητες ή να χαλαρώσει στις αιώρες. Όπως και να έχει η Παύλιανη και το ψυχαγωγικό πάρκο Ασωπού είναι ένα μέρος που αν το επισκεφθείτε σίγουρα θα το αγαπήσετε και θα το θυμάστε για πάντα.

Η Παύλιανη

Λίγα λόγια για το χωριό: Πρόκειται για ορεινό χωριό του νομού Φθιώτιδας και όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί ως "το χωριό που ζουν οι νεράιδες".  Περιβάλλεται από ένα πυκνό ελατοδάσος και πλέον είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη τουριστικά.


Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στις πλαγιές της Οίτης και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Φθιώτιδας.


Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook αλλά και στην ιστοσελίδα μας, για την επόμενη μονοήμερη εξόρμηση μας στην μοναδική Παύλιανη και το εξαιρετικό πάρκο του Ασωπού.


Many thanks to Anna Fotoglou for the gorgeous Photos